Fazolová pánev s uzeninou aneb jak efektivně zařadit luštěniny do jídelníčku

Fazolová pánev s uzeninou je vynikající a sytý pokrm, který spojuje kombinaci fazolí, kukuřice a hrášku s pikantní uzeninou. Podává se s opečeným toastovým chlebem nebo pečivem podle vašich preferencí, čímž vytváříte skvělý pokrm pro celou rodinu. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit výtečný oběd nebo večeři.

Ingredience:

  • 1 plechovka fialových fazolí
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka hrášku
  • 1 ks cibule
  • 100 g uzeniny (párek, klobása, anglický bok - dle chuti každého)
  • Troška grilovací koření
  • Troška soli
  • Troška pepře
  • Troška marojánky (proti nadýmání)
  • Troška tymiánu
  • Trošku oregána
  • Troška sušeného česneku (1 stroužek klasického)
  • Dle chuti kečup
  • Dle chuti podravku
  • Dle chuti chilli

Osmažíme cibuli přidáme uzeninu, následně dáme okapaný hrášek, kukuřici. Poté přidáme fazole i s nálevem, kečup s troškou vody a koření. Necháme chvilku povařit a podáváme s opečeným toastovým chlebem či pečivem co máme rádi.

Dobrou chuť!

Eliška