Fazolová pánev s uzeninou aneb jak efektivně zařadit luštěniny do jídelníčku
Fazolová pánev s uzeninou je vynikající a sytý pokrm, který spojuje kombinaci fazolí, kukuřice a hrášku s pikantní uzeninou. Podává se s opečeným toastovým chlebem nebo pečivem podle vašich preferencí, čímž vytváříte skvělý pokrm pro celou rodinu. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit výtečný oběd nebo večeři.
Ingredience:
- 1 plechovka fialových fazolí
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 1 plechovka hrášku
- 1 ks cibule
- 100 g uzeniny (párek, klobása, anglický bok - dle chuti každého)
- Troška grilovací koření
- Troška soli
- Troška pepře
- Troška marojánky (proti nadýmání)
- Troška tymiánu
- Trošku oregána
- Troška sušeného česneku (1 stroužek klasického)
- Dle chuti kečup
- Dle chuti podravku
- Dle chuti chilli
Osmažíme cibuli přidáme uzeninu, následně dáme okapaný hrášek, kukuřici. Poté přidáme fazole i s nálevem, kečup s troškou vody a koření. Necháme chvilku povařit a podáváme s opečeným toastovým chlebem či pečivem co máme rádi.
Dobrou chuť!
Eliška
Drchanice od naší redaktorky Ivy
Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále ...
Dýňová polévka trochu jinak
Tato polévka je velmi zdravá, protože dýně obsahuje mnoho vitamínů C, B1 a B2 ...