Jablečný moučník s mrkví a skořicí

Tento recept vás zavede do světa domácího pečení. Obsahuje zdravé ingredience plné vitamínů. Pokud máte chuť na něco sladkého a trochu tradičního, tak neváhejte a pusťte se společně námi do přípravy jablečného moučníku s mrkví a skořicí.

Co budete potřebovat:

  • 290 g mrkve
  • 250 g másla
  • 350 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • jablka
  • skořice
  • cukr

Postup přípravy:

1) Mouku smícháme s práškem do pečiva. Pak přidáme drobně nastrouhanou mrkev, máslo a vypracujeme těsto. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme případně ještě mouku dle potřeby. Těsto necháme v lednici odležet alespoň hodinu.
2) Z těsta oddělíme 2/3. Zbylou 1/3 těsta dáme na chvilku do mrazáku, aby těsto ztuhlo a lépe se nám strouhalo.
3) Větší část těsta, tedy 2/3 rozprostřeme na plechu. Pokud máte malý váleček, tak jej použijte, pokud ne, prsty pomalu těsto rozprostřeme po celém plechu. Můžete klidně nechat i vyšší okraje těsta, alespoň Vám zůstane náplň tam, kde má být.
4) Nyní na rozprostřené těsto nakládejte nastrouhaná jablíčka na hrubším struhadla, dle chuti přidejte cukr a skořici.
5) Poté vyndejte zbytek těsta z mrazáku a nastrouhejte ho na jablečnou vrstvu.
6) Pečeme dozlatova.

Dobrou chuť :)

Jančí