Jablečný moučník s mrkví a skořicí
Tento recept vás zavede do světa domácího pečení. Obsahuje zdravé ingredience plné vitamínů. Pokud máte chuť na něco sladkého a trochu tradičního, tak neváhejte a pusťte se společně námi do přípravy jablečného moučníku s mrkví a skořicí.
Co budete potřebovat:
- 290 g mrkve
- 250 g másla
- 350 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- jablka
- skořice
- cukr
Postup přípravy:
1) Mouku smícháme s práškem do pečiva. Pak přidáme drobně nastrouhanou mrkev, máslo a vypracujeme těsto. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme případně ještě mouku dle potřeby. Těsto necháme v lednici odležet alespoň hodinu.
2) Z těsta oddělíme 2/3. Zbylou 1/3 těsta dáme na chvilku do mrazáku, aby těsto ztuhlo a lépe se nám strouhalo.
3) Větší část těsta, tedy 2/3 rozprostřeme na plechu. Pokud máte malý váleček, tak jej použijte, pokud ne, prsty pomalu těsto rozprostřeme po celém plechu. Můžete klidně nechat i vyšší okraje těsta, alespoň Vám zůstane náplň tam, kde má být.
4) Nyní na rozprostřené těsto nakládejte nastrouhaná jablíčka na hrubším struhadla, dle chuti přidejte cukr a skořici.
5) Poté vyndejte zbytek těsta z mrazáku a nastrouhejte ho na jablečnou vrstvu.
6) Pečeme dozlatova.
Dobrou chuť :)
Jančí
Obalovaný květák s hranolky a domácí tatarkou
Máte doma květák a přemýšlíte jaký oběd z něho vytvořit? Jednoznačnou volbou je ho ...
Šťavnaté strouhané jablečné řezy
Přebývají Vám jablka, která již nevíte, jak zpracovat, ale na klasický štrůdl již nemáte chuť? Máte rádi šťavnaté řezy ...