Bramborová polévka s houbami a zeleninou

Bramboračka: Vynikající a hřejivá volba pro chladné dny! Tato chutná polévka je plná zeleniny a brambor, což ji dělá zdravou a chutnou. S naším jednoduchým receptem ji můžete snadno připravit doma.

Ingredience:

  • 1 ks cibule
  • 4 ks brambor
  • 300 - 400 g zelenina (mrkev, celer) já používám mraženou už nakrájenou
  • 2 x hrst sušené nebo čerstvé houby
  • 3 stroušky česneku
  • 1 lžička kmínu podle chuti
  • 1/2 lžičky pepře podle chuti
  • 1/2 lžičky sůli podle chuti
  • olej
  • 1 lžíce hladká mouka

Postup:

Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nakrájené a oloupané brambory se zeleninou, houby, nastrouhaný česnek a zbytek koření. Vše orestujeme. Zajileme cca 3 litry vroucí vody a vaříme do změknutí brambor. Na závěr uděláme jíšku (osmažíme mouku na tuku) a polévku mírně zahustíme. Necháme trošku povařit, případně dochutíme kořením (sůl, pepř, kmín) dle našich chutí.

Dobrou chuť!

Eliška