Křupavé vafle s jahodovo-borůvkovou náplní a tvarohovým krémem

V dnešním receptu se dozvíte, jak jednoduše připravit lahodné vafle, které mohou zpříjemnit ranní i odpolední chvilky. Tyto křupavé vafle se stanou skvělým doplňkem vašho jídelníčku a zamilujete si je už od prvního kousnutí.

Těsto:

  • 110 g rozehřátého másla
  • 500 ml mléka
  • 70 g cukru krupice
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g hrubé mouky
  • 1 ks kypřící prášeku
  • 2 ks vejce
  • Trošku soli

Vajíčka vyšleháme s cukrem - zvlášť bílky s cukrem a žloutek s cukrem. Přidáme prosetou mouku s kypřícím práškem, sůl, máslo, mléko a přidáme vyšleháme vajíčka. Vypracujeme vláčné, trošku tekoucí těsto a pečeme.

Náplň:

Každý si může zvolit podle sebe, já zvolila:

  • 300 g jahod
  • 300 g borůvek
  • 50 ml mléka
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1/2 vanilkového pudinku dle konzistence (nemusí být, když je ovoce schladlé, tak není tolik tekuté)

Vše chvilku povařím a pak nechám schladnout a servíruju na hotovou vafli. Vafli nakonec ozdobím krémem nebo šlehačkou

Krém:

  • 1 ks tvaroh
  • 1 ks zakysaná smetana
  • 1 ks vanilkový cukr

Vše smíchám a můžeme zdobit.

Přejeme dobrou chuť!

Eliška