Drchanice od naší redaktorky Ivy
- recepty
- 05.09.2023
Při vzpomínce na příchod mých prvních "maškar" si pamatuji, jak jsme zadělávali na koblihy a drchanice. Koblihy jak každá z nás ví, mají dlouhou přípravu. Kdežto drchanice jsou za chvilku zadělané, nekynou. Vše jsme zvládly v naplánovaném čase. A tu se za oknem začalo pohybovat spousta cizích, pro mne neznámých "maškar". Všichni se hned sesypali k tácům, na kterém byly koblihy a drchanice. Kupodivu ten s drchanicemi zmizel nejdříve. Všichni se shodli, že se na drchanice těšili celý rok. Proto se s Vámi vážené čtenářky podělím o starodávný recept, se kterým mám vždy úspěch.
Ingredience:
- 1/2 kg hladké mouky
- 4 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- 1 balíček sušených kvasnic
- kůra z 1 citrónu
- vanilkový cukr
- lžíce nerozpuštěného másla
- špetka soli
- 1 sklenička rumu
- mléko - vlažné
Postup:
Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále. Rádýlkem dělat různé tvary a smažit na rozpáleném oleji či sádle. Můžete buď teplé, nebo i studené obalit v močkouvém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Redaktorka Iva
Dýňová polévka trochu jinak
Tato polévka je velmi zdravá, protože dýně obsahuje mnoho vitamínů C, B1 a B2 ...
Obalovaný květák s hranolky a domácí tatarkou
Máte doma květák a přemýšlíte jaký oběd z něho vytvořit? Jednoznačnou volbou je ho ...