Tortellini s nivovou omáčkou

Jednoduchý a rychlý recept, který si oblíbí snad úplně každý. Tortellini mají původ v Itálii a jsou plněné zpravidla masem, ale mohou být plněné i špenátem ... Jejich vznik je vázán pověstí, kdy se krásná Lukrécie ubytovala u hostinského, který byl tak očarován její krásou, že se klíčovou dírkou v noci chtěl podívat na její krásu, ale viděl jen její pupík. Tak běžel a vytvořil tortellini.

Budeme potřebovat:

  • Polotovar tortellini
  • 130 g sýra nivy
  • 3 ks taveného sýra
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce oleje
  • Vlašské ořechy na ozdobu
  • Rajčata na ozdobu
  • sůl

Postup přípravy:

1. Na pánev nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu.
2. Do pánve přidáme tavený sýr, který necháme rozpustit. Postupně přidáme nastrouhanou nivu. Omáčka nám krásně zhoustne.
3. Vodu na tortelinni osolíme a přidáme do ní lžíci oleje. Jakmile je voda přivedena k varu přidáme tortelini a vaříme po dobu pěti minut.
4. Podáváme ozdobené s rajčaty a vlašskými ořechy.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Pavla