Salát z pekingského (čínského) zelí
Úvodní název tohoto receptu je pro Vás možná trošku matoucí. Jaké zelí tedy budeme potřebovat – pekingské, nebo čínské? Na tento salát bylo použito zelí pekingské, které je však mnohdy v obchodech označeno a prodáváno pod chybným názvem zelí čínské (jedná se o podlouhlou pevnou hlávku obvykle zabalenou ve fólii). Rozdíl spočívá v tom, že ačkoliv čínské zelí má rovněž protáhlý tvar, jeho hlávka není tak pevná a je více sytě zelené barvy. Bohužel většinou zelí prodávané v obchodech pod názvem čínské je ve skutečnosti pekingské. Čínské zelí se u nás ani tolik neprodává.
Je dobré vědět, že zelí je velmi vhodné konzumovat při redukční dietě, neboť má velmi nízkou energetickou hodnotu. Navíc obsahuje spoustu vitamínů a minerálních látek.
Ingredience:
- 1 hlávka pekingského (čínského) zelí
- 2-3 barevné papriky
- 3 rovné lžíce cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 3/4 lžíce soli
- 1/2 citrónu
Postup:
1. Hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na drobné (tenké), krátké proužky.
2. Z paprik vyndáme jádřince, omyjeme a rovněž nakrájíme na drobné, krátké proužky. Takto
pokrájenou papriku přidáme k nakrájenému zelí a dobře promícháme.
3. Dále v hrnečku smícháme cukr, sůl a citronovou šťávu, promícháme a nakonec přidáme olivový
olej a znovu řádně promícháme. Takto vzniklý dresing přidáme do mísy se salátem a opět
důkladně promícháme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Jančí
Střecha z BeBe sušenek
Hosté už jsou za dveřmi a Vy přemýšlíte, jakým zákuskem je potěšit, když na něj již nezbývá moc ...
Obalovaný květák s hranolky a domácí tatarkou
Máte doma květák a přemýšlíte jaký oběd z něho vytvořit? Jednoznačnou volbou je ho ...