Domácí svařák
Až si doma připravíte a ochutnáte tento domácí svařák, nebudete chtít jiný! Výborný je nejen díky tomu, že chuť čerstvého ovoce mu dodá lahodnou chuť, ale také díky možnosti přidání dalších ingrediencí podle sebe, které máte rádi (např. další druhy ovoce, možnost doslazení podle chuti, přidání více skořice či hřebíčku, atd.). Kreativitu tedy necháme na Vás!
Ingredience:
- 0,5 l červeného vína
- 2 jablka
- 1 mandarinka (může se dát i pomeranč, nebo obojí)
- 1 čajový sáček koření na svařené víno (v balení je několik čajových sáčků s kořením, budete je mít na více použití)
- šťáva z citronu
- cukr
Postup:
1. Nakrájíme jablka na kostičky a dáme je do hrnce.
2. Oloupeme mandarinku, rozebereme ji na měsíčky a každý měsíček rozkrojíme v půlce, aby nám krásně
vytékala šťáva do svařáku. Též dáme do hrnce.
3. Dále přidáme do hrnce víno, čajový sáček s kořením, šťávu z citronu a cukr dle chuti (můžeme
dochucovat i postupně během toho, co budeme obsah hrnce zahřívat).
4. Dáme hrnec na plotýnku a začneme zahřívat. Vyčkáme, než se svařák pěkně prohřeje, občas
promícháme. Nepřivádíme ho však do varu.
5. Až bude svařák hotový, vyndejte sáček s kořením a ovoce z hrnce, přelejte do hrnečků a
můžete podávat.
Tip 1: Kdo má rád, může si ve svařáku ovoce nechat a následně ho z hrnecku vyjídat lžičkou.
Tip 2: Také na dochucení a získání krásné vůně svařáku je dobré použít citronovou kůru.
Dobrou chuť!
Jančí
Drchanice od naší redaktorky Ivy
Zadělat tužší těsto, aby šlo rozválet, ihned rozválet na vále ...
Dýňová polévka trochu jinak
Tato polévka je velmi zdravá, protože dýně obsahuje mnoho vitamínů C, B1 a B2 ...